רוב המבקרים בארצות הברית נכנסים בשעריה באמצעות ויזת תייר או באמצעות אישור ESTA, לרוב מהסוג הפופולארי ביותר- b1/b2 , ויזה זו, מאפשרת כניסה לצרכי ביקור משפחה וחברים, טיול, השתתפות בכנסים ואף לימודים קצרים ולא אקדמאים.
אדם אשר מעוניין להגר לארצות הברית או להיכנס לצורך מטרה שאינה נמנית תחת מטרות הביקור בויזה שאינה למטרת הגירה, עליו להגיש בקשה לויזת הגירה.
הליך זה, לויזת עבודה, כולל מילוי טפסים, תשלום אגרה והגעה לראיון בשגרירות והינו הליך מורכב יותר ודורש זמן רב יותר לביצועו ומסמכים נוספים , התומכים במטרת הנסיעה והסטטוס האישי של המועמד.
השאלה הראשונה שכל מי שחושב להוציא ויזה הגירה חושב עליה: האם אני צריך עורך דין שיסייע לי לעשות את התהליך. אע"פ שעל פי החוק האמריקאי, כל אדם רשאי לייצג את האינטרסים של עצמו ולעשות כל הליך בירוקרטי בכוחות עצמו - בפועל מדובר בהליכים בירוקרטים מורכבים למדי, הכוללים, מאות ואף אלפי תקנות משנה ותיקוני חוק. בנוסף, יש לקחת בחשבון כי במידה והבקשה לאשרה תסורב לא תמיד יהיה ניתן לתקן את הנזק ולהגיש בקשה נוספת ועל כן לא כדאי "לפשל" כבר בהגשת בקשה ראשונה לאשרת הגירה. מומלץ מאוד להיעזר בעורך דין לעיניני הגירה המומחה לחוקי הגירה של ארצות הברית.
ויזות מסוג זה, רלוונטית לקרובי המשפחה הבאים- בני זוג, ילדים, הורים ואחים. כלומר בני משפחה מדרגה ראשונה בלבד. מי שיכול להעניק את החסות לבן המשפחה הזר על מנת להגיש בקשה עבורו לויזת הגירה משפחתית הוא קרוב המשפחה הרלוונטי, אשר מחזיק באזרחות או תושבות (גרין כארד) אמריקאי והינו מעל גיל 21.
אזרח אמריקאי יכול להגיש בקשה עבור כל קרובי המשפחה מדרגה ראשונה (כפי שצויין מעלה)
תושב אמריקאי יכול להגיש בקשה רק עבור בן/בת זוג ועבור ילד שלו (רק במידה והילד אינו נשוי).
כל שנה, מונפקות כ140 אלף ויזות עבודה בארה״ב.
ישנם 5 סוגים של ויזת עבודה:
מועמדים אלו, יכולים להיות בעלי יכולות יוצאות דופן ובעלי תארים מתקדמים. הללו, צריכים להיות מזומנים על ידי מעסיק אמריקאי, אשר מגיש עבורם את הבקשה להגירה. מועמדים בעלי תארים מתקדמים צריכים להיות בעלי נסיון של 5 שנים לפחות בתחומם.
מועמדים אלו נדרשים להיות בעלי חוזה עבודה מול גורם אמריקאי. הללו צריכים אישור תעסוקה ממשרד העבודה. בין אם הם בעלי מיומנות בתחום התעסוקה ובין אם לא.
בקטגוריה זו נמצאים מועמדים אשר אינם חייבים בהסמכה ומקצוע מיוחד או מסוים ואינם צריכים להיות בעלי כישורים מיוחדים. אנשים העונים לקטגוריה זו הם- אנשי דת, עובדים לשעבר של ממשלת ארה״ב בחו״ל, עובדים לשעבר של חברת תעלת פנמה, מתרגמים אםגנים ועיראקים שעבדו עם כוחות ארה״ב כמתרגמים לפחות כשנה, אנשים שגויסו לשירות הכוחות המזוינים של ארה״ב ועוד.
אשרה זו היא עבור מהגרים המעוניינים להשקיע בארה״ב במפעלים מסחריים ובעקבו השקעתם יווצרו מקומות עבודה חדשים.
הגרלה זו , אשר מבוצעת על פי חוק של הקונגרס האמריקאי משנת 1990, בוחרת מדי שנה 50 אלף אזרחים זרים ואלו מקבלים אפשרות לקבלת תושבות אמריקאית במסגרת הגרלה- כלוצר על פי מזל בלבד.
אזרחים אלו יכולים להיות מכל מדינה ממנה יש הגירה נמוכה יחסית לארה״ב , כמו כן אזרחים ממדינות גדולות מאוד כמו סין, הודו מקסיקו ואנגליה, לא יכולים להשתתף בהגרלה (אזרחים מרוב מדינות העולם כן יכולים להשתתף בהגרלה).
אותם הזוכים מקבלים מעמד של תושב ויכולים להגר לארצות הברית ביחד עם בני משפחתם. יש לציין כי יש כאמור צורך לעבור הליך קונסולרי על מנת לקבל תושבות זו הניתנת בהגרלה.
בהגרלה יכול להשתתף כל אדם בלי קשר לתעסוקה רקע או סטטוס.
מחזיק בגרין כארד הוא בעל תושבות (ולא אזרחות) אמריקאית, ובעל זכויות כמו הרשות להתגורר ולעבוד בארה״ב. כמו כן עליו לשמור על כללים שאם יפר אותם, כרטיסו ותושבותו יכולים להלקח ממנו.
שלא כמו ויזת תיירות/עסקים, ויזת הגירה היא ויזה מורכבת יותר. יש כאמור סוגים שונים של ויזה מסוג זה, אך למעט מהגרלת הגרין כארד בה ניתן להשתתף על ידי רישום להגרלה, יש לטפל ביתר ויזות ההגירה בקפדנות ודקדקנות רבה. יש למלא מסמכים רשמיים , לשלם אגרות רלוונטיות ולהגיע לראיון בשגרירות. לראיון זה מלבד המסמכים הרשמיים שמולאו באתר השגרירות, יש להמציא מסמכים הרלוונטיים להגירה, בין אם מדובר בהוכחת המקצוע ותחום העיסוק של המועמד, או אם מדובר במסמך מהגורם האמריקאי המממן את המעבר ואת התעסוקה של המועמד.
בשל אורכו ומורכבותו של התהליך, רבים פונים לעורכי דין אשר מתמחים באשרות הגירה לארה״ב, אך כאמור, ניתן לבצע את כל ההליך באופן עצמאי.
אזרח של מדינה המשתתפת בתוכנית פטור מויזה (ישראל צורפה לרשימה בשנת 2023), רשאי להגיש בקשה לפטור מויזה ולהגיע לארצות הברית לביקורים של עד 90 יום בכל ביקור.אישור זה מצריך הליך מהיר ופשוט יותר מהוצאת ויזת תיירות או ויזת הגירה, אך אין בידו לסייע או להקל בהגשת בקשה או קבלת אישור שהייה לטווח ארוך ותושבות בארה״ב.
מי שמעוניין להגיש בקשה לאשרת הגירה בארה״ב, עליו לעבור את כל התהליך הרגיל , לשלם את כל האגרות ולהגיע לראיון בשגרירות מצויד בכל המסמכים התומכים הרלוונטיים, ללא כל קשר לכך שיש ברשותו אישור תוכנית פטור מויזה .