טיסת מעבר בארה"ב – האם צריך ESTA (או ויזה)?

אישור ESTA נדרש גם בטיסת מעבר בארה"ב

כל אדם אשר נכנס בגבולות ארצות הברית, עם ויזה או תחת השתתפות בתוכנית פטור מויזה, צריך להחזיק באישור ESTA או ויזה תקפים. גם כאשר מדובר בכניסה ישירה לארצות הברית וגם כאשר מדובר בטיסת מעבר (קונקשיין). 

גם אם היעד של נסיעתך אינו ארצות הברית ובכוונתך לעבור בה על מנת להגיע ליעדך,  יש להגיע עם אישור ESTA תקף בלבד או ויזה בתוקף. אם הנך מגיע לאחד מנמלי התעופה של ארצות הברית ואינך עוזב את הנמל/שדה התעופה, גם אם הנך נדרש לבלות בשדה רק מספר שעות ולא תצטרך לעבור ביקורת של קצין ההגירה, אך בכל מקרה, חובה עליך להחזיק באישור כניסה תקף. לבדיקת ההגירה על ידי המערכת האלקטרונית ESTA יש תפקיד חשוב בשמירה על בטחונה של ארצות הברית ובדיקת רקע מקיפה אשר בכוחה למנוע מגופי טרור ובעלי כוונות המהוות סיכון, להיכנס או לעבור דרך ארצות הברית.

בקשה ל-ESTA לילדים ותינוקות בגיל הרך 

בכל מקרה ובכל גיל, גם במעבר בארצות הברית ללא שהייה ממושכת ויציאה מהשדה/נמל, יש להגיע עם אישור ESTA תקף.

ESTA נדרשת ללא קשר לגיל. לכן, חשוב ל זכור להגיש בקשה לכל חברי קבוצת הנוסעים שלך במעבר בארה"ב. אפילו ילדים בגיל הרך ותינוקות נדרשים לקבל ESTA. 

יש לקחת בחשבון כי זמן קבלת התשובה ל ESTA מהגורמים הרשמיים עשוי לקחת עד 72 שעות. ולכן, אם מועד טיסתך מתקרב ובכל מצב בו הנך מודע לתאריך הנסיעה שלך לארה״ב או למעבר דרך אחד מנמליה, יש להגיש את הבקשה בהקדם האפשרי ולא לדחותה.

אם לא קיבלת ESTA בזמן לטיסתך, אף חברת תעופה לפי חוקיה של משטרת הגבולות של ארצות הברית לא תאשר לך או לבני משפחתך, עלייה לטיסה אשר יעדה או עוברת בארצות הברית.

נוסעים הנכנסים לארה"ב לצורך מעבר עושים זאת בשתי צורות. ״מעבר״ ו״עצירת ביניים״. למרות שאלו אולי מונחים מוכרים לנוסעים בינלאומיים תכופים, לא כולם מבינים בבירור את ההבדלים ביניהם. ההבדלים במשמעות של שני מונחים אלו, ונקודות ספציפיות שחשוב לדעת, מתוארים להלן:

העברההעברה מתייחסת להגעה לשדה תעופה, ירידה מהמטוס והעברה למטוס אחר, הבא, אשר עימו תמשיך את דרכך ליעד. בהתאם לגורמים כמו משך זמן המעבר ומבנה שדה התעופה, ייתכן שיהיה עליך לעבור בתוך שדה התעופה או להחליף טרמינלים במהלך ההעברה. 
כמו כן, במקרים מסוימים ייתכן שיהיה עליך להנפיק כרטיס עלייה למטוס חדש בשדה התעופה או ליעד המעבר.
יש לוודא מראש את כלל פרטי ההעברה או המעבר ולבדוק היטב באיזו חברת תעופה מונפק כרטיס העלייה למטוס שלך בזמן היציאה.
עצירת בינייםעצירת ביניים מתייחסת בעיקר לשהייה של 24 שעות או יותר בדרך ליעד. 
למרות שחניית ביניים עשויה להתייחס לא פעם גם לשהייה של פחות מ-24 שעות או שהייה הכרוכה בשינוי תאריכים מיום אחד למשנהו, בדרך כלל היא מתייחסת לשהייה של 24 שעות או יותר.

אילו סוגי ויזות מעבר לארה"ב קיימים?

להלן סוגי "ויזות המעבר" שבאפשרותך להגיש עבורן בקשה אם ברצונך לעבור דרך ארה"ב בדרך ליעד הסופי. בין אלה, ויזת C-1 היא הוויזה הנפוצה ביותר להנפקה באופן כללי.

ויזת C1 – ויזת מעבר כללית

ויזת C-1 היא ויזת המעבר לנוסעים, העוברים בארה"ב בעצירת ביניים בדרכם ליעדם הסופי.

ויזת C2 - ויזת מעבר של מטה האומות המאוחדות (או"ם).

ויזת C-2 היא ויזת המעבר הנוסעים למטה האו"ם (או"ם) בניו יורק או לפקידי האו"ם העוברים דרך ארה"ב בדרכם ליעדם סופי.

ניתן להגיש בקשה לויזה C-2 רק כאשר בקשה של האו"ם או נציגויות זרות אחרות הוגשה לשגרירות ארה"ב הקרובה.

ויזת C3 – ויזת מעבר לגורמי ממשלות זרות

ויזת C-3 היא ויזת מעבר לפקידי ממשל זרים הנוסעים דרך ארה"ב בעצירת ביניים בדרכם ליעד הסופי בלבד. מטרת הנסיעה חייבת להיות עבור פעילויות ממשלתיות או הקשורות לעבודה.

מהלך הגשת בקשה לויזת מעבר בארה"ב

על מנת להשלים את הליך בקשת ויזת המעבר לארה"ב, יש לבצע את השלבים הבאים:

1. יש למלא באופן מקוון את הטופס-  "DS-160" באתר הרשמי של השגרירות

2. יש לשלם את אגרת הבקשה לוויזת מעבר לארה"ב

3. יש לקבוע את הראיון שלך בשגרירות/הקונסוליה הכללית של ארה"ב במקום מגוריך

4. יש להכין את המסמכים הנדרשים עבור ויזות מעבר לארה"ב לפני הריאיון

5. יש להשתתף בראיון ויזת המעבר שלך עם קצין קונסולרי בשגרירות/קונסוליה הכללית

בקשה לויזת מעבר

1. הגשת טופס המיון המוקדם "DS-160" באינטרנט

הגשת טופס "DS-160" נדרשת לבקשת ויזות מעבר כחלק מבדיקת הזכאות. "DS-160" הוא טופס בקשה מקוון הנדרש למילוי על ידי כלל מבקשי ויזות שלא למטרות הגירה בשגרירות/הקונסוליה הכללית של ארה"ב.

גם תינוקות וילדים בגיל הרך נדרשים עבור "DS-160", לכן הורים או נציגי המשפחה חייבים להגיש בקשה עבור כל החברים אם מתכננים שהייה ארוכה בארה"ב כמשפחה.

2. תשלום עבור אגרת הבקשה לוויזת מעבר לארה"ב

לאחר הגשת "DS-160", יש לבצע תשלום ע"ס $185 באופן מקוון כאגרת בקשה לוויזת מעבר. עליך להקפיד להדפיס את הקבלה המוצגת על המסך ולשמור אותה מכיוון שהיא תידרש עבורך מאוחר יותר. אגרות הנפקת ויזה הן עבור ויזת C-1 (ויזת מעבר כללית) וויזת C-3 (ויזת מעבר לגורמי ממשלות זר), אך ויזת C-2 (ויזת מעבר של מטה האו"ם) אינה נכללת בסכום זה. ייתכנו אגרות נוספות בהתאם למיקומך ולשגרירות בה מוגשת הבקשה.

3. קביעת הראיון שלך בשגרירות/הקונסוליה הכללית של ארה"ב

יש לקבוע את הראיון שלך בשגרירות/הקונסוליה הכללית של ארה"ב לאחר השלמת התשלום. ייתכן שלא יהיו ראיונות זמינים בשגרירות או שמועדי הראיונות יהיו רחוקים מאוד , כל זאת בהתאם למיקום ולמדינה בה מוגשת הבקשה. לכן, מומלץ להגיש בקשה לויזה זמן רב ככל שניתן לפני נסיעתך המתוכננת.

הכנת המסמכים הנדרשים עבור אשרות מעבר ארה"ב לפני הראיון

יש להכין את המסמכים הבאים בעת הגשת בקשה לאשרות מעבר לארה"ב:

• טופס בקשה DS-160 CONFIRMATION

• דרכון תקף

• תמונה מיוחדת לויזה לארה״ב, עדכנית מששת החודשים האחרונים (רקע לבן, ללא משקפיים ובגודל 5 סנטימטרים על 5 סנטימטרים)

• הוכחת תשלום אגרת בקשת ויזת המעבר

• כרטיס או כל הוכחה מתועדת לכך שהורשה לך להיכנס לארץ היעד הסופית שלך

• פרטי הביקור ביעד הסופי שלך (מטרת הביקור העיקרית, כתובת השהייה וכו')

• הוכחת יכולת כלכלית לכיסוי הוצאות הנסיעה שלך

• עדות לכך שבכוונתך לחזור לביתך או למדינה אחרת לאחר שהייתך בארה"ב.

• הוכחת ביטוח בריאות רפואי (תעודת ביטוח)

* אם נעצרת בעבר בארה"ב, עליך להגיש מכתב המסביר את העבירה, הסיבות למעצר והוכחה אם הורשעת או לא.

5. השתתפות בראיון עבור ויזת מעבר בשגרירות/קונסוליה הכללית

עליך להשתתף בראיון הוויזה שלך עם הפקיד הקונסולרי בשגרירות/הקונסוליה הכללית בזמן שנקבע.  בתוך השגרירות אתה תעבור מספר עמדות, תידרש להציג את כל המסמכים לבדיקת פקיד בראשית התהליך, כמו כן מתן טביעות אצבעות ובדיקה ביטחונית בכניסה.  לאחר מכן, תעבור ראיון מול אחד מנציגי השגרירות או הקונסוליה ובהם תשאל מספר שאלות לגבי מטרת נסיעתך ומצבך במדינת המקור שלך (תעסוקה, סטטוס משפחתי וכדומה), במידה והמסמכים שלך לא יספקו את המראיין, תידרש להשלים מסמכים נוספים לאחר הראיון או להשיב על שאלות ספציפיות אשר מועלות על ידי המראיין שלך. 

חשיבות עליונה לכנות מול המראיין, יש להשיב אמת מלאה, שגרירות ארצות הברית לא תאשר ויזה למבקש בקשה בעל מידע כוזב אשר אינו דובר אמת.

כמה זמן לוקח לקבל ויזת מעבר בארה"ב?

ראשית, יש לזמן את התור עבור ויזת המעבר, יש לקחת בחשבון כי ראיונות אינם זמינים בכל עת בזמן קרוב וייתכנו שינויים של השגרירות וזמני הקבלה יכולים להיות בטווח של שבועיים קדימה ועד במקרים וזמנים מסוימים 10 חודשים ושנה קדימה. לכן מאוד מומלץ לבצע את כל סידורי הויזה מוקדם ככל שניתן .

ביום הראיון עם הפקיד הקונסולרי, תקבל את התשובה האם הויזה שלך אושרה או לא. לאחר יום הראיון בשגרירות, לוקח לרוב בין כמה ימים בודדים לשבועיים לקבל חזרה את הדרכון בדואר, ברוב המקרים, ישירות לבית המועמד.

על בעלי עבר פלילי או ששהו מעבר למשך הזמן המותר (שהייה בלתי חוקית) לצפות לזמני המתנה ארוכים יותר עד לקבלת תגובה. אם ישנם מסמכים נוספים המתבקשים על ידי השגרירות/הקונסוליה הכללית, יש לשלוח אותם במהירות לקבלת מענה יעיל ומהיר.

ארבעה תנאים להגשת בקשה לתוכנית לפטור מוויזה של ארה"ב במסגרת ESTA לצורך מעבר

נוסעים העומדים בכל ארבעת התנאים הבאים רשאים לבצע מעבר/העברה/עצירת ביניים בארה"ב עם ESTA מבלי להגיש בקשה לוויזה:

להחזיק בדרכון תקף עם שבב IC - (דרכון ביומטרי)
להחזיק בכרטיסי טיסה או שיט הלוך ושוב ליעדם, או כרטיסי המשך למדינה שלישית
לא לשהות בארה"ב יותר מ-90 יום לאחר ההגעה
לנסוע לארה"ב למטרות סיור, נסיעת עסקים לטווח קצר או מעבר*
* כלומר, למעבר, העברה או עצירת ביניים למדינה שלישית.

ESTA נדרשת עבור מטרות כניסה רבות ולרבות מעבר בארצות הברית

על הנוסעים להגיש בקשה ולקבל אישור ESTA גם בעת מעבר בארה"ב למדינה שלישית ללא ויזה.

עליך להגיש בקשה ל-ESTA גם במצב בו הנך נמצא זמן קצר בארצות הברית, אם מדובר בזמן המתנה של 24 שעות ויותר לקראת טיסת המשך ואם מדובר בעצירה לצורך מעבר מידי (קונקשיין) של זמן קצר או עד כמה שעות. בכל המקרים הללו אם אין ברשותך ויזה בתוקף, עליך להחזיק באישור ESTA תקף.

חשוב להבין כי בקשת ESTA נדרשת עבור כל הנוסעים העוברים דרך אדמת ארה"ב, מבוגרים וילדים כאחד, ללא קשר לגיל, מין, לאום, עיסוק וכו'. הדבר נחוץ למטרות בטיחות המטיילים עצמם וכן לשמירה על הביטחון הלאומי של ארה"ב.

Alert