הוצאת ויזת עבודה לארצות הברית

למה צריך בכלל ויזת עבודה?

קיימות מעל 80 קטגוריות ותתי קטגוריות של ויזה לארצות הברית. ההבדלים בין הויזות השונות הן במטרת הביקור או שהייה בארה"ב, תוקף הויזה, תנאים ועוד. מעל 90% מכלל המועמדים לויזה מגישים בקשה לויזת תייר לארה"ב, במקרה של אזרחי ישראל מאז אוקטובר 2023 ניתן להגיש בקשה לתוכנית פטור מויזה או בקיצור אישור ESTA כאלטרנטיבה זולה ומהירה יותר לויזת תייר רגילה.

למרות שמרבית המעומדים לויזה מגישים בקשה לויזות תייר, הויזה שלה יש הכי הרבה תתי קטגוריות וייעודים שונים היא ויזת עבודה. קיימים סוגים רבים של ויזות עבודה לארה"ב, החל מויזות לעובדים עונתיים שבאים לעבוד בחקלאות או כבייביסיטרים ועד לחוקרים ומדענים שבאים לעבוד ולחקור במכוני מחקר או בחברות ענק.

סוגי ויזות עבודה

נסקור בקצרה את ויזות עבודה העיקריות לארה"ב:

ויזות H – ויזת H1B – מיועדת עבור אנשים בעלי ידע והתמחות מקצועית או אקדמית בעלי תואר אקדמי או בעלי ניסיון תעסוקתי שווה ערך לידע אקדמי. ויזה זו ניתנת ל 3 שנים לכל היותר.

תנאי הכרחיים: הצעת עבודה מטעם מעסיק אמריקאי הקשורה ספציפית לידע של המועמד. הוכחת לכך שהמועמד מחזיק בתואר או בניסיון תעסוקתי שווה ערך לתואר אקדמי. על המעסיק יהיה להוכיח כי אין ביכולתו לאתר מועמד מקומי עבור המשרה הנ"ל.

ויזת H2A – מיועד עבור ענף החקלאות, ויזה עונתית, לרוב תוקף מקסימלי של שנה אחת.

ויזת H2B – עובדים עונתיים לא בענף החקלאות – למשל בענף התיירות. לרוב תוקף של שנה אחת.

ויזת H3 – למעונינים בהכשרות / התמחות – למעט מתמחים בתחום הרפואה. מיועד למי שרוצה לעבור הכשרה / התמחות אבל את הקריירה בפועל יעשה מחות לארה"ב.

ויזת I – ויזת עיתונאי – מיועד עבור כתבים, צוותי צילום, עורכים מי שמועסק ומייצג חברות מדיה, תקשורת, קולנוע, רדיו כשהמשרד הראשי של החברה נמצא מחוץ לארה"ב. לרוב הויזה אינה מוגבלת מבחינת התוקף שלה כל עוד שהמחזיק בה ממשיך לעבוד ולייצג את החברה בארה"ב.

ויזת L – ויזת רילוקיישן זמני – ויזה שמיועדת עבור מי שעובד בחברה מסוימת ונשלח לסניף / מטה בארה"ב.

ויזת R – ויזה שמיועד לאנשי דת שמתכוונים לעבוד במסגרת תפקידם הדתי בארה"ב.

ויזת P – ויזה המיועדת עבור אנשי אמנות או ספורט – לרוב מדובר באמנים שנוסעים לתור בארה"ב – הם יזדקקו לקבל את הויזה הזאת.

Обратите внимание